Чавушоглу се состана со претседателот на грузискиот Парламент Кобахидзе

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу вчера во Анкара имаше средба со претседателот на грузискиот Парламент Иракли Кобахидзе

1145292
Чавушоглу се состана со претседателот на грузискиот Парламент Кобахидзе

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со претседателот на грузискиот Парламент Иракли Кобахидзе.

Средбата се одржа вчера во Анкара, а беа разгледани билатералните односи помеѓу двете земји.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во оваа пригода ја повтори сестраната поддршка на Турција на својот сосед Грузија, вклучувајќи го и прашањето за пристапување во НАТО.Слични вести