Операција на ТВС на северот на Ирак

Во судирот во подрачјето Хакурк беа неутрализирани 2 терористи

1142562
Операција на ТВС на северот на Ирак

Во операцијата на Турските вооружени сили (ТВС) на северот на Ирак беа неутрализирани 2 приврзаници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во подрачјето Хакурк дојде до судир меѓу безбедносните сили и терористите.

Во судирот беа неутрализирани 2 терористи.

Безбедносните сили во рамките на пребарувањето на местото на судирот запленија 2 калашникови, 5 шаржери, еден митраљез ДШК и муниција, еден минофрлач со калибар од 82 мм, ловечка пушка, дурбин за снајпер, 2 рачни бомби, 9 рачни експлозивни направи на далечинско управување.Слични вести