Турски воени авиони реализираа воздушни операции на северот на Ирак

Министерството за национална одбрана на својата сметка на социјалната мрежа Твитер соопшти дека беа реализирани воздушни операции на областите Метина и Зап во северниот дел на Ирак

1140862
Турски воени авиони реализираа воздушни операции на северот на Ирак

Турски воени авиони реализираа воздушни операции на областите Метина и Зап во северниот дел на Ирак.

Министерството за национална одбрана на својата сметка на социјалната мрежа Твитер соопшти дека беа реализирани воздушни операции на областите Метина и Зап во северниот дел на Ирак.

Во операциите беа уништени терористички цели употребени од страна на терористичката организација, како наоружани позиции, засолништа, скривници и складиште за муниција.Слични вести