Претседателот Ердоган ги прими акредитивните писма на новиот амбасадор на НР Кина во Анкара

На приемот во претседателската плата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, новиот кинески амбасадор Денг Ли му ги врачи на претседателот Ердоган акредитивните писма

1140750
Претседателот Ердоган ги прими акредитивните писма на новиот амбасадор на НР Кина во Анкара

Претседателот Реџеп Тајјјип Ердоган ги прими акредитивните писма на новонаименуваниот амбасадор на Народна Република Кина во Турција Денг Ли.

На приемот во претседателската плата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, новиот кинески амбасадор Денг Ли му ги врачи на претседателот Ердоган акредитивните писма.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган по приемот на акредитивните писма сликаше спомен фотографија со новонаименуваниот амбасадор на Народна Република Кина во Анкара Денг Ли, неговото семејство и вработените во кинеската амбасада. 

Претседателот Ердоган денеска ги прими акредитивите и на уште двајца новонаименувани амбасадори во Анкара и тоа новиот амбасадор на Италија Масимо Џаиани и новиот амбасадор на Иран Мухамед Фаразманд. 

 Слични вести