Испратени дополнителни оклопни транспортери и командоси на границата со Сирија

Испратените дополнителни оклопни транспортери и командоски единици од различни делови на Турција пристигнаа во градот Килис

1140942
Испратени дополнителни оклопни транспортери и командоси на границата со Сирија

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се испратени дополнителни оклопни транспортери и командоси како зајакнување на воените единици на границата со Сирија.

Воените возила и командоски единици испратени од различни единици низ Турција пристигнаа во градот килис.

Како што се дознава оклопните транспортери и командоси кои под засилени безбедносни мерки се упатија кон граничниот премин Онџупинар, се испратени како зајакнување на воените единици на границата со Сирија.Слични вести