Калин: Ги осудуваме изјавите на Макрон кој 24 април го прогласи за Ден на сеќавање на т.н. геноцид

Портопаролот на кабинетот на претседателот Ердоган, Ибрахим Калин истакна дека остро ги осудува изјавите на францускиот претседател Емануел Макрон кој 24 април го прогласи за Ден на сеќавање на таканаречениот геноцид над Ерменците.

1139771
Калин: Ги осудуваме изјавите на Макрон кој 24 април го прогласи за Ден на сеќавање на т.н. геноцид

Портопаролот на кабинетот на претседателот Ердоган, Ибрахим Калин истакна дека остро ги осудува изјавите на францускиот претседател Емануел Макрон кој 24 април го прогласи за Ден на сеќавање на таканаречениот геноцид над Ерменците.Слични вести