Мевлут Чавушоглу се состана со првиот потпретседател на Авганистан Рашид Достум

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу го пречека првиот потпретседател на Авганистан Рашид Достум во официјалната резиденција на Министерството за надворешни работи во Анкара

1139223
Мевлут Чавушоглу се состана со првиот потпретседател на Авганистан Рашид Достум

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со првиот потпретседател на Авганистан Рашид Достум.

Чавушоглу го пречека првиот потпретседател на Авганистан Рашид Достум во официјалната резиденција на Министерството за надворешни работи во Анкара.

Мевлут Чавушоглу во врска со оваа средба сподели објава на својата сметка на социјалната мрежа Твитер во која напиша: „На средбата го разгледавме процесот на мир и компромис во Авганистан. Нашата поддршка на сите наши авганистански браќа ќе продолжи.“Слични вести