Чавушоглу се состана со високиот претставник на Алијансата на цивилизациите на ОН Мигуел Моратинос

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу со високиот претставник на Алијансата на цивилизациите на ОН Мигуел Моратинос се состана во министерството за надворешни работи во Анкара и му посака успех за време на оваа негова нова должност

1138486
Чавушоглу се состана со високиот претставник на Алијансата на цивилизациите на ОН Мигуел Моратинос

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со Мигуел Моратинос кој почна да ја извршува должноста висок претставник на Алијансата на цивилизациите на Обединетите нации (ОН). 

Чавушоглу со Моратинос се состана во министерството за надворешни работи во Анкара и му посака успех во оваа негова нова должност.

На почетокот на средбата која беше затворена за медиумите, министерот за надворешни работи Чавушоглу истакна дека чувствува задоволство од тоа што го пречекува Моратинос во Турција и му посака успех во оваа негова нова должност.

Мигуел Моратинос исто така му се заблагодари на Чавушоглу и рече дека е сигурен во тоа дека заедно ќе реализираат голем број работи.  

 Слични вести