Телефонска дипломатија на Чавушоглу за Сирија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со високата претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини и иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф

Телефонска дипломатија на Чавушоглу за Сирија

Анкара продолжува со интензивната телефонска дипломатија посветена на Сирија.

Во тие рамки министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари низа телефонски разговори со свои соговорници.

Чавушоглу најпрвин водеше телефонски разговор со високата претставничка на Европската унија (ЕУ) за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини.

Потоа Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор и со својот ирански колега министерот за надворешни работи Џевад Зариф.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонските разговори станало збор за последните случувања во Сирија.Слични вести