САД треба да го овозможат спроведувањето на мапата на патот за Мунбич

САД повлекувањето на своите сили од Сирија треба да го направат во координација со Турските вооружени сили

1131816
САД треба да го овозможат спроведувањето на мапата на патот за Мунбич

Шефот за комуникации при Претседателство, Фахретин Алтун рече: „САД во соработка со Турција треба да го овозможат спроведувањето на мапата на патот за Мунбич без понатамошно одлагање.“

САД повлекувањето на своите сили од Сирија треба да го направат во координација со Турските вооружени сили“ рече Алтун.Слични вести