Воена обука од Турските вооружени сили (ТВС) на границата кај сирискиот град Идлиб

Испратените единици од различни единици ширум Турција кои се распоредени во населеното место Алтинозу на границата кај сирискиот град Идлиб, извесно време реализираа воена обука на самата граница со Сирија

1124768
Воена обука од Турските вооружени сили (ТВС) на границата кај сирискиот град Идлиб
tsk idlib egitim.jpg
tsk idlib egitim1.jpg
tsk idlib egitim2.jpg

Воените единици испратени од страна на Турските вооружени сили (ТВС) како зајакнување на пограничните единици на границата со Сирија, кај градот Хатај во непосредна близина на границата, реализираа воена обука.

Испратените единици од различни единици ширум Турција кои се распоредени во населеното место Алтинозу на границата кај сирискиот град Идлиб, извесно време реализираа воена обука на самата граница со Сирија.

Во тие рамки, оклопни транспортери tow (ZTT) на границата со Сирија реализираа воена обука со маневрирање и патролирање.

Од друга страна, командоските единици реализираа обука за пребарување мини на теренот, пристигнување и набљудување.

За време на воената обука беше користена и националната пушка снајпер (KNT) произведена од страна на Машинско-хемиската индустрија (MKE) и предадена на употреба на Турските вооружени сили (ТВС).

 Слични вести