Претседателот Ердоган уште еднаш ги предупреди оние кои ги поддржуваат терористичките организации

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа на состанокот на претставување на кандидатите на својата партија од градот Коџаели за претстојните локални избори, уште еднаш ги предупреди оние кои ги поддржуваат тероризмот и терористичките организации

1124443
Претседателот Ердоган уште еднаш ги предупреди оние кои ги поддржуваат терористичките организации

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говорот што го одржа на состанокот на претставување на кандидатите на својата владејачка Партија за правда и развој АКП (АК Партијата) од градот Коџаели за претстојните локални избори закажани за 31 март.

Ердоган уште еднаш ги предупреди оние кои ги поддржуваат тероризмот и терористичките организации.

Велејќи дека оние кои сакаа Арапската пролета да ја пренесат во Турција и да не закопат во зима и снег сега самите тие се соочуваат со исти болки, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган: „Терористичките организации ПКК, ЈПГ, ФЕТО, ДЕАШ кои што ги гојат и наоружуваат за да и се закануваат на Турција на крај кога тогаш ќе им нанесат неволја на нив самите. Овие организации со методи како што се криумчарење со дрога, собирање насилно пари, криумчарење со луѓе, проституција и секој вид мафијашко организирање, ќе се преобразат во кошмар за оние кои ги штитат. Ете тој ден оние кои тој танц со терористичките организации го сметаат за политика, ќе се покајат илјада пати за тоа, меѓутоа тогаш ќе биде доцна.“Слични вести