Акар и Шојгу разговараа телефонски за последните случувања во Идлиб, во Сирија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар и рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу разговараа телефонски за последните случувања во подрачјето на градот Идлиб во Сирија и за регионални безбедносни прашања

1122579
Акар и Шојгу разговараа телефонски за последните случувања во Идлиб, во Сирија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар синоќа оствари телефонски разговор со рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу.

Во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за одбрана Акар и Шојгу беше направена проценка на последните случувања во подрачјето на градот Идлиб во Сирија и на регионални безбедносни прашања.

 Слични вести