Фахреттин Алтун: Не може да се преговара за националната безбедност на Турција

„Сириските Курди и терористичката група поддржана од САД да се прикажуваат како да се едно исто, претставува навреда против курдскиот народ и нашиот ум“, рече шефот на одделот за комуникации во претседателскиот кабинет Фахреттин Алтун

1121735
Фахреттин Алтун: Не може да се преговара за националната безбедност на Турција

Шефот на одделот за комуникации во претседателскиот кабинет Фахреттин Алтун, одговори на изјавите од страна на САД со поддршка на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПЈД/ПКК.

Како што изјави Алтун, да се прикажува дека сириските Курди и сепаратистичката терористичка група ЈПГ/ПЈД/ПКК поддржана од САД се едно исто, претставува навреда против курдскиот народ и нашиот ум.

Велејќи „Сириските Курди и терористичката група поддржана од САД да се прикажуваат како да се едно исто, претставува навреда против курдскиот народ и нашиот ум“, шефот на одделот за комуникации во претседателскиот кабинет Фахреттин Алтун, подвлече дека не може да се преговара за националната безбедност на Турција.

 Слични вести