Американска делегација утре ќе допатува на разговори во Турција во врска со ФЕТО

Американската делегација во чиј состав се наоѓаат и функционери на американското Федерално истражно биро (ФБИ) во Анкара ќе се состане со свои турски колеги, функционери на министерствата за надворешни работи, правда и внатрешни работи.

1117810
Американска делегација утре ќе допатува на разговори во Турција во врска со ФЕТО

Делегација од САД утре ќе допатува во Турција каде што се оствари разговори посветени на истрагите против Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО).

Американската делегација во чиј состав се наоѓаат и функционери на американското Федерално истражно биро (ФБИ) во Анкара ќе се состане со свои турски колеги, функционери на министерствата за надворешни работи, правда и внатрешни работи.

На средбите ќе бидат поставени на дневен ред истрагите кои што се водат во САД против Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО). Американската делегација се очекува да ги информира турските функционери по ова прашање.

Средбите на американската делегација во Анкара ќе траат до 4 јануари.

Инаку, Министерот за правда Абдулхамит Ѓул минатата недела соопшти дека американските функционери ќе допатуваат во Турција и дека во рамките на средбите кои што ќе бидат остварени во Анкара ќе стане збор за правната помош во кривичната материја помеѓу двете земји.Слични вести