Турција го осуди терористичкиот напад во египетскиот главен град Каиро

Во објавеното писмено соопштение од турското министерство за надворешни работи се истакнува дека со жалење е дочекана веста за бомбашкиот напад во египетскиот главен град Каиро на автобус кој превезувал виетнамски туристи во кој има загинати и ранети

1115925
Турција го осуди терористичкиот напад во египетскиот главен град Каиро

Турција го осуди терористичкиот напад во египетскиот главен град Каиро чија цел беше автобус во кој се наоѓаа виетнамски туристи

Во објавеното писмено соопштение од турското министерство за надворешни работи се истакнува дека со жалење е дочекана веста за бомбашкиот напад во египетскиот главен град Каиро на автобус кој превезувал виетнамски туристи во кој има загинати и ранети.

Во соопштението на министерството за вели следното: „Го осудуваме овој гнасен терористички напад, го изразуваме нашето сочувство до семејствата на загинатите, а на ранетите им посакуваме побрзо оздравување.“ 

Во реализираниот бомбашки напад чија цел беше автобус со виетнамски туристи во западниот дел на главниот град на Египет, Каиро, загинаа 4 лица, а 12 лица се ранети.Слични вести