Извршен комитет за одбранбена индустрија: На домашните и национални системи ќе бидат додадени нови

На состанокот на Извршниот комитет за одбранбена индустрија што се одржа вчера под претседателство на претседателот Ердоган, беше одлучено на домашните и национални системи да им бидат додадени нови

1114892
Извршен комитет за одбранбена индустрија: На домашните и национални системи ќе бидат додадени нови

Вчера под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган се одржа состанок на Извршниот комитет за одбранбена индустрија.

Состанокот се одржа во претседателската палата "Куллијето", во Бештепе, во Анкара и траеше два часа.

На состанокот беше разговарано за проектите со кои на домашните и националните системи ќе им бидат додадени нови.

Беа донесени одлуки по прашањата на опремата и муницијата за копнените, поморските и воздушните системи.

На состанокот на Извршниот комитет за одбранбена индустрија беше разговарано за проектите со кои на домашните и националните системи ќе им бидат додадени нови, а исто така беа разгледани и проектите на работите за набавка и модернизација во правец на обезбедување на потребите на Турските вооружени сили (ТВС) и безбедносните сили на земјата.

 Слични вести