Претседателот Ердоган му го честита роденденот на азербејџанскиот претседател Илхам Алиев

Според добиени информации од извори од претседателскиот кабинет, претседателот Ердоган го побарал по телефон својот азербејџански колега претседателот Илхам Алиев и му го честитал роденденот

1112782
Претседателот Ердоган му го честита роденденот на азербејџанскиот претседател Илхам Алиев

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му го честита роденденот на азербејџанскиот претседател Илхам Алиев.

Според добиени информации од извори од претседателскиот кабинет, претседателот Ердоган го побарал по телефон својот азербејџански колега претседателот Илхам Алиев и му го честитал роденденот.

Како што се вели, азербеџјанскиот претседател Алиев му честитал на претседателот Ердоган кој му посакал здравје и спокојство во понатамошниот живот.

Двајцата лидери, во остварениот телефонски разговор го изразиле и задоволството од  извонредно добрите односи помеѓу Турција и Азербејџан во секоја сфера.Слични вести