Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани двајца терористи

Турски воени авиони реализираа воздушна операција во северниот дел на Ирак во која се неутрализирани двајца терористи на ПКК

1111808
Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани двајца терористи

Во реализирана воздушна операција на областа Метина на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвувале да извршат напад на пограничните воени бази.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, вчера беше реализирана воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак.

Во воздушната операција беа уништени наоружани позиции и складишта за муниција на терористичката организација и беа неутрализирани двајца вооружени терористи кои се подготвувале за напад на пограничните воени бази.Слични вести