На планината Кандил и во Хакурк во Ирак се неутрализирани 6 терористи

Вчера беа реализирани воздушни операции на областите на планината Кандил и Хакурк во северниот дел на Ирак во кои беа неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1111985
На планината Кандил и во Хакурк во Ирак се неутрализирани 6 терористи

Во реализирани воздушни операции на областите на планината Кандил и Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани 6 терористи кои се подготвувале за напад на пограничните воени бази.

Според соопштението објавено на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, вчера беа реализирани воздушни операции на областите на планината Кандил и Хакурк на северот на Ирак.

Во воздушните операции беа уништени пештери и засолништа на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а беа неутрализирани и 6 мина вооружени терористи кои се подготвувале за напад на пограничните воени бази.Слични вести