Претседателот Ердоган разговараше телефонски со јорданскиот крал Абдулах втори

Претседателот Ердоган и јорданскиот крал Абдуллах втори во телефонскиот разговор се осврнале на билатералните односи помеѓу Турција и Јордан, а воедно ставиле акцент на одлучноста за развивање на пријателските односи помеѓу двете земји

1108981
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со јорданскиот крал Абдулах втори

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со јорданскиот крал Абдулах втори.

Според добиени информации од извори во претседателскиот кабинет, во телефонскиот разговор станало збор за билатералните односи помеѓу Турција и Јордан.

Освен тоа претседателот Ердоган и јорданскиот крал Абдулах втори ја нагласиле и одлучноста за развивање на меѓусебните пријателски односи.Слични вести