Чавушоглу разговараше телефонски со својот американски колега Помпео за прашањето со Сирија

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушогу оствари телефонски разговор со американскиот колега државниот секретар Мајк Помпео посветен на прашањето со Сирија

1106605
Чавушоглу разговараше телефонски со својот американски колега Помпео за прашањето со Сирија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот државен секретар Мајк Помпео посветен на последните случувања во однос на Сирија.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот Чавушогу разговарал телефонски со својот американски колега Помпео.

Чавушоглу и Помпео во телефонскиот разговор направиле проценка на прашањето со Сирија.Слични вести