Воздушна операција на ТВС на северот на Ирак

Во операцијата беа неутрализирани 4 терористи

1100791
Воздушна операција на ТВС на северот на Ирак

Во воздушната операција на ТВС на северот на Ирак беа неутрализирани 4 терористи на сепаратистичко терористичката организација ПКК кои се подготвуваа за напад на турските бази во подрачјето.

Во соопштението кое беше објавено преку профилот на ТВС на твитер беше истакнато следното:

Во рамките на извидничките и набљудувачките операции на северот на Ирак, беше извршена воздушна операција врз терористите кои беа забележани како се подготвуваат за терористичка акција врз базите во подрачјето. Во операцијата беа неутрализирани 4 терористи.Слични вести