Акар и Шојгу разговараа телефонски за последните случувања во Идлиб, во Сирија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар и рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу разговараа телефонски при што направија проценка на регионалните безбедносни прашања на чело со последните случувања во подрачјето на градот Идлиб во Сирија

1094587
Акар и Шојгу разговараа телефонски за последните случувања во Идлиб, во Сирија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар и рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу остварија телефонски разговор.

Според објавеното соопштение на интернет страниците на Министерството за национална одбрана, двајцата министри направиле проценка на регионални безбедносни прашања на чело со последните случувања во подрачјето на градот Идлиб во Сирија.

Во телефонскиот разговор било истакнато дека постои можност од продолжување на повокациите во последно време за кои што се проценува дека се реализираат со цел да и се наштети на постигнатата спогодба од Сочи и биле разменети мислења по прашањата на тоа дека треба да се биде подготвен пред овие провокации.Слични вести