Испратени нови командоси и воени возила на сириската граница

Конвојот од воени возила со воен персонал и оклопни транспортни возила испратени од страна на различни воени единици, од населеното место Јајладаги тргнаа кон сириската погранична линија

1091076
Испратени нови командоси и воени возила на сириската граница

Испратените командоси  и воените оклопни транспортни возила кои од страна на Турските вооружени сили (ТВС) беа испратени како засилување на воените единици на границата со Сирија, пристигнаа во населеното место Јајладаги кај градот Хатај.

Конвојот од воени возила со воен персонал и оклопни транспортни возила испратени од страна на различни воени единици, од населеното место Јајладаги тргнаа кон сириската погранична линија.

Како што се дознава, воените возила и командосите кои напредуваат под безбедносни мерки ќе бидат распоредени на сириската граница.

 Слични вести