Специјален спот од Турските вооружени сили (ТВС) по повод 10 Ноември

На спотот Ататурк вели: "Да ме видите мене не значи сигурно да го видите мојот лик. Ако ги разбирате и чувствувате моите идеи, мисли, чувства, тоа е доволно."

Специјален спот од Турските вооружени сили (ТВС) по повод 10 Ноември

Турските вооружени сили (ТВС) објавија специјален спот по повод 10 ноември Денот на сеќавање на Ататурк.

На спотот споделен на сметките на Турските вооружени сили (ТВС) на социјалните мрежи им се одделува место на видео-снимки на основоположникот на Република Турција Мустафа Кемал Ататурк.

На видеото Ататурк вели: "Да ме видите мене не значи сигурно да го видите мојот лик. Ако ги разбирате и чувствувате моите идеи, мисли, чувства, тоа е доволно."

На спотот се наоѓа и изгледот на мавзолејот на Ататурк "Аниткабир" ноќе и завршува со написот "Постојано си во нашите срца".

 Слични вести