Неутрализиран терористот од чија страна беше отворен провоцирачки оган од Сирија кон Турција

Турските вооружени сили (ТВС) во ист момент возвратија на провоцирачкиот оган од сириската страна на границата и притоа беше неутрализиран терористот од чија страна беше отворен огнот

1083480
Неутрализиран терористот од чија страна беше отворен провоцирачки оган од Сирија кон Турција

Отворен провоцирачки оган од териториите на Сирија кон Турција.

Турските вооружени сили (ТВС) во ист момент возвратија на провоцирачкиот оган од сириската страна на границата и притоа беше неутрализиран терористот од чија страна беше отворен огнот.

Според добиени информации од безбедносни извори, еден терорист на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК отвори провоцирачка оган со автопатско оружје од областа Расулајн во Сирија веднаш на спротивната страна на населеното место Џејланпинар кај градот Шанлиурфа.

Согласно воведените правила на Турција Турските вооружени сили (ТВС) во ист момент возвратија на провоцирачкиот оган од сириската страна на границата и притоа беше неутрализиран терористот од чија страна беше отворен огнот.

Турција ги зголеми безбедносните мерки на пограничната линија со Сирија.Слични вести