Ердоган: Заедничкото патролирање на САД со терористичката ЈПГ/ПКК во Сирија е неприфатливо

Претседателот Ердоган истакна дека заедничкото патролирање на САД со сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК во Сирија е неприфатливо

1082501
Ердоган: Заедничкото патролирање на САД со терористичката ЈПГ/ПКК во Сирија е неприфатливо

Претседателот на држаата и воедно претседател на владејачката Партија за правда и развој АКП (АК Партијата) Реџеп Тајјип Ердоган говореше на состанокот на Пратеничката група на својата партија во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) каде што даде значајни изјави во однос на голем број прашања.

Претседателот Ердоган истакна дека заедничкото патролирање на САД со сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК во Сирија е неприфатливо.Слични вести