Во последните 24 часа се неутрализирани 19 терористи

Во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во земјата во последните 24 часа се неутрализирани 19 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1079677
Во последните 24 часа се неутрализирани 19 терористи

Турција ја продолжува со одлучност борбата што ја води против тероризмот.

Во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во земјата во последните 24 часа се неутрализирани 19 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното писмено соопштение од министерството за внатрешни работи беа дадени информации во врска со реализираните операции за вопоставување на внатрешната безбедност во земјата во последните 24 часа. 

Според тоа, во последните 24 часа се неутрализирани вкупно 19 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, од кои 10 кај градот Ширнак, по 4 кај градовите Дијарбакир и Батман и 1 терорист кај градот Газиантеп.Слични вести