Турција и САД го започнаа заедничкото патролирање во Менбич во Сирија

Турција и САД го започнаа заедничкото патролирање во Менбич во Сирија

1079823
Турција и САД го започнаа заедничкото патролирање во Менбич во Сирија

Турските вооружени сили (ТВС) и воените единици на САД го рамките на претходно постигната патна карта за подрачјето на Менбич во Сирија го започнаа заедничкото патролирање во ова подрачје.

Турција и САД обуките кои што ги започнаа за реализирање на заедничко патролирање ги завршија на 25 октомври.

 Слични вести