Челик: „Опасни се грчките тврдења за постепено зголемување на територијалните води“

Турција најостро ќе одговори на најмал обид на Грција за постепено зголемување на територијалните води

1079234
Челик: „Опасни се грчките тврдења за постепено зголемување на територијалните води“

Портпаролот на Партијата за правда и развој (АКП) Омер Челик рече дека опасни се грчките тврдења за постепено зголемување на територијалните води.

По состанокот на Централниот одбор на партијата, Омер Челик во изјавата во врска со грчките тврдења за постепено зголемување на територијалните води рече дека тоа е многу опасен приод.

Турција најостро ќе одговори на најмал обид на Грција за постепено зголемување на територијалните води, рече Челик.

Во освртот на дупчењето на турскиот брод Фатих кој првпат ќе започне со длабоки дупчења, Челик рече:

Подрачјето наречено 7-ма парцела се наоѓа во рамките на нашиот континентален гребен. Нашите Вооружени сили ќе одговорат соодветно на евентуалната провокација. На сите треба да добро да им е познато дека бродот Фатих се брани многу силно. На грчката и кипарско грчката страна им советуваме да не преземаат никакви иницијативи, рече Челик.Слични вести