Претседателот Ердоган: Ги започнавме работите за националниот воздушен одбранбен систем „Сипер“

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган истакна дека се започнати работите за националниот воздушен одбранбен систем познат под името „Сипер“ (Ров)

1079035
Претседателот Ердоган: Ги започнавме работите за националниот воздушен одбранбен систем „Сипер“

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говори на церемонијата на отворање на Инфраструктурите за развој на националната технологија.

Ердоган рече: „Ги започнавме работите за националниот воздушен одбранбен систем познат под името „Сипер“ (Ров).“

Велејќи „Турција напредува брзо на патот за да се стекне со право на збор во секоја сфера на одбранбените, воздухопловните и вселенските технологии“, претседателот Ердоган истакна дека процентот на домашното и националното производство во одбранбената индустрија кој што изнесува 65-отсто ќе биде уште повеќе зголемен.Слични вести