Турските војници го реализираа 59-тото патролирање во Менбич во Сирија

Генералштабот соопшти дека турските војници и воените единици на САД денеска го реализираа 59-тото координирано/независно патролирање на линијата меѓу просторот на операцијата Еуфратски штит и подрачјето на Менбич во Сирија

1067618
Турските војници го реализираа 59-тото патролирање во Менбич во Сирија

Турските вооружени сили (ТВС) ги продолжуваат патролирањата во подрачјето на градот Менбич во Сирија.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, Турските вооружени сили (ТВС) и единиците на вооружените сили на САД денеска го реализираа 59-тото координирано/независно патролирање, на линијата меѓу просторот на операцијата Еуфратски штит и подрачјето на Менбич во Сирија.

Првото патролирање во ова подрачје беше реализирано на 18 јуни.Слични вести