Во терористички напад од ирачка страна на границата, во Чукурџа-Хаќќари, загина еден турски војник

Во близина на населеното место Чукурџа кај Хаќќари од областа Зап на ирачка страна од границата од страна на терористите на ПКК беше реализиран напад со две водени ракети при што животот го загуби еден војник, а четворица војници се ранети

1065298
Во терористички напад од ирачка страна на границата, во Чукурџа-Хаќќари, загина еден турски војник

Во реализиран напад од страна на терористите, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во населеното место Чукурџа кај градот Хаќќари животот го загуби еден војник, а четворица војници се ранети.

Во објавеното соопштение од губернијата се истакнува дека на областа на воената база Ѓувен Даглиџа кај населеното место Чукурџа од областа Зап на ирачка страна од границата од страна на терористите на ПКК беше реализиран напад со две водени ракети.

Во соопштението се вели следното: „Во нападот еден војник го загуби животот, а вкупно 4 лица беа ранети од кои едно цивилно лице работник, оператор на градежна машина, кое е тешко рането. Продолжува судската истрага во врска со нападот.“Слични вести