Во воздушна операција на северот на Ирак се неутралиизрани 9 терористи на ПКК

Според објавеното соопштение од Генералштабот, во рамките на борбата против тероризмот е реализирана воздушна операција на областите Зап и Авашин-Басјан на северот на Ирак при што се неутралиизрани 9 терористи на ПКК

1064702
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутралиизрани 9 терористи на ПКК

Во реализирана воздушна операција во областите Зап и Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои правеле подготовки за напад.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, во рамките на борбата против тероризмот е реализирана воздушна операција на областите Зап и Авашин-Басјан на северот на Ирак.

Притоа во операцијата се неутрализирани 9 терористи за кои е установено дека се подготвувале за напад на воените бази во пограничната област.Слични вести