Ердоган по телефон го побара новиот ирачки претседател Салих

Претседателите Ердоган и Салих на разговорот уште еднаш ја потврдија решителноста за зајакнување на билатералните односи меѓу двете земји

1062535
Ердоган по телефон го побара новиот ирачки претседател Салих

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган по телефон го побара новиот ирачки претседател Бархам Салих.

Според извори од канцеларијата на претседателството, претседателот Ердоган по телефон го побара новиот ирачки претседател Бархам Салих кој официјално функцијата ја презеде од досегашниот претседател Фуад Масум.

Претседателите Ердоган и Салих на разговорот уште еднаш ја потврдија решителноста за зајакнување на билатералните односи меѓу двете земји.Слични вести