Ердоган:Турција е спремна да ја достави секој вид помош за санирање на раните на Индонезија

Претседателот Ердоган на својата сметка на Твитер истакна дека Турција е спремна да ја достави секој вид помош за санирање на раните на Индонезија

1059509
Ердоган:Турција е спремна да ја достави секој вид помош за санирање на раните на Индонезија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер го изрази своето сочувство за загинатите во земјотресот и брановите цунами во Индонезија, а на повредените им посака побрзо оздравување.

Ердоган истакна дека Турција е спремна да ја достави секој вид помош за санирање на раните на Индонезија.

Претседателот Ердоган во својот пост на Твитер го напиша следното: „На нашите браќа кои го загубија животот во катастрофата од земјотересот и цунамито во Индонезија им посакувам милост од Аллах, а на повредените им посаувам побрзо оздравување. Го изразувам моето сочувство во братскиот индонезиски народ. Турција е спремна да ја достави секој вид помош за санирање на раните на Индонезија.“

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оваа своја објава ја сподели и на турски и на англиски јазик.Слични вести