Во воздушни операции на северот на Ирак се неутрализирани 8 терористи на ПКК

Во воздушни операции вчера и денеска на северот на Ирк се неутрализирани 8 терористи на ПКК, од кои тројца во областа Метина и 5 мина во областа Авашин-Басјан

1059087
Во воздушни операции на северот на Ирак се неутрализирани 8 терористи на ПКК

Во реализирани воздушни операции од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според добиени информации од Генералштабот, во реализираните воздушни операции во во рамките на борбата против тероризмот вчера и денеска на северот на Ирак беа неутралиизрани вкупно 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК од кои тројца во областа Метина и 5 мина во областа Авашин-Басјан, за кои е установено дека се подговувале за напади.

 Слични вести