Турски воени авиони на 27 и 28 септември реализираа воздушни операции на северот на Ирак

Генералштабот соопшти дека во реализираните воздушни операции врз терористички цели во областите Зап, Авашин-Басјан, Хакурк и Метина на северот на Ирак се уништени засолништа, скривници и складишта со муниција на терористичката ПКК

1058686
Турски воени авиони на 27 и 28 септември реализираа воздушни операции на северот на Ирак

Турските вооружени сили (ТВС) бомбардираа цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак.

Генералнштабот соопшти дека на 27 и 28 септември беа реализирани воздушни операции врз терористички цели во областите Зап, Авашин-Басјан, Хакурк и Метина на северот на Ирак.

Според соопштението во операциите се уништени засолништа, скривници и складишта со муниција на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести