Ареаза: Го поздравивме Ердоган по неговиот извонреден говор пред Генералното Собрание на ОН

Мнистерот за надвореши работи на Венецуела Хорхе Ареаза на својта сметка на социјалната мрежа Твитер напиша: „Го поздравивме Ердоган по неговиот извонреден говор пред Генералното Собрание на ОН“

1056723
Ареаза: Го поздравивме Ердоган по неговиот извонреден говор пред Генералното Собрание на ОН

Мнистерот за надвореши работи на Венецуела Хорхе Ареаза истакна дека со претседателот Реџеп Тајјип Ердоган разговарале по неговото обраќање на 73-тото заседание на Генералното Собрание на Обединетите нации (ОН) во Њујорк и дека притоа претседателот Ердоган ги испратил своите срдечни поздрави до венецуелскиот претседател Николас Мадуро. 

Ареаза рече: „Го поздравивме Ердоган по неговиот извонреден говор пред Генералното Собрание на ОН.“

Хорхе Ареаза на својта сметка на социјалната мрежа Твитер истакна дека со претседателот Ердоган се поздравиле по неговиот говор пред Генералното Собрание на Обединетите нации (ОН).

Ареаза во својата објава напиша: „Го поздравивме Ердоган по неговиот извонреден говор пред Генералното Собрание на ОН. Ни го достави задоволството од унапредувањето на нашите односи и ги испрати своите срдечни поздрави до претседателот Мадуро.“

 Слични вести