За една недела се неутрализирани 33-јца терористи

Во објавеното соопштение од министерството за внатрешни работи се истакнува дека во периодот од 17 до 24 септември за една недела се реализирани 2.425 операции во кои се неутрализирани 33-јца терористи

1055333
За една недела се неутрализирани 33-јца терористи

Во реализираните операции за воспоставување на безбедностa внатре во границите на земјата во последната една недела се неутрализирани 33-јца терористи.

Во објавеното соопштение од министерството за внатрешни работи се истакнува дека во периодот од 17 до 24 септември за една недела се реализирани 2.425 операции во кои се неутрализирани 33-јца терористи.

Притоа во последната една недела исто така се притворени и 677 лица поради пружање помош/уточиште на терористичките организации и поврзаност со нив, 3.992 лица за извршени кривични дела со опојни дроги и криумчарење и 178 лица во рамките на борбата против илегалната имиграција.Слични вести