Испратени нови дополнителни командоски единици, воена опрема и тешко оружје во Идлиб во Сирија

Дополнителните војници, воената опрема и тешкото оружје кои пристигнаа на границата со Сирија се испраќаат како зајакнување на воените единици кое се наоѓаат во подрачјето на градот Идлиб во Сирија

1054515
Испратени нови дополнителни командоски единици, воена опрема и тешко оружје во Идлиб во Сирија

Нови командоски единици, оклопни транспортери (ЗПТ), хаубици и тенкови кои беа испратени од страна на Турските вооружени сили (ТВС) како зајакнување на воените единици на границата со Сирија пристигнаа во населеното место Рејханли кај градот Хатај.

На војниците кои помнаа преку маалата во непосредна близина на сириската граница од страна на тамошното население им беше раздадена храна.

Населението во маалата во населеното место Рејханли со турски знамиња во своите раце ги дочекаа со овации и аплаузи војниците во воениот конвој. 

Дополнителните војници, воената опрема и тешкото оружје кои пристигнаа на границата со Сирија се испраќаат како зајакнување на воените единици кое се наоѓаат во подрачјето на градот Идлиб во Сирија.Слични вести