Главен белег на вчерашниот состанок на СНБ удри договорот за Идлиб

Со големо нетрпение се очекува спроведувањето на патната карта за чистењето на Мунбич од терористичката организација

1053746
Главен белег на вчерашниот состанок на СНБ удри договорот за Идлиб

На вчерашниот состанок на Советот за национална безбедност (СНБ) беше подвлечено на значењето на договорот што беше постигнат со Русија за спречување на нападите на безконфликтната зона во сирискиот град Идлиб.

Во соопштението кое беше објавено по вчерашниот состанок на СНБ што се одржа во претседателскиот дворец беше истакнато следното:

„На состанокот беше подвлечено на значењето на договорот што беше постигнат со Русија за спречување на нападите врз безконфликтната зоона во Идлиб“.

Во соопштението беше посочено и на значењето на чистењето на Турција од тероризмот.

На состанокот беше потврдена решителноста за зголемување на активностите за чистење и на другите подрачја во Сирија од тероризмот. Исто така беше упатен повик до меѓународната заедница за поефективно дејствување и решавање на кризата во Сирија и извршување на политичката и човечка одговорност.

Со големо нетрпение се очекува спроведувањето на патната карта за чистењето на Мунбич од терористичката организација.

Екстрадицијата на терористите кои беа фатени во странство и предавањето на турската правда е најава за решителноста за Турција поради што ќе продолжат операциите на тоа поле.Слични вести