Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 5 мина терористи на ПКК

Турски воени авиони денеска реализираа воздушна операција на областа Авашин-Басјан на северот на Ирак во која се неутрализирани 5 мина вооружени терористи на ПКК

1051938
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 5 мина терористи на ПКК

Во реализирана воздушна операција од страна на Турските вооружени сили (ТВС) на областа Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 мина терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според добиени информации од Генералштабот, денеска беше реализирана воздушна операција на областа Авашин-Басјан на северот на Ирак.

Во операцијата беа неутрализирани 5 мина вооружени терористи на ПКК за кои беше установено дека се подготвуваат да извршат напад на воените бази во подрачето.Слични вести