Честитка од Чавушоглу по повод 100-годишнината од ослободувањето на Баку

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на Твитер напиша: „Ја славиме 10-годишнината од ослободувањето на Баку од страна на Кавкаската исламска армија и нашите азербејџански браќа. Да живее турско-азербејџанското братство.“

1050228
Честитка од Чавушоглу по повод 100-годишнината од ослободувањето на Баку

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу испрати честитка по повод 100-годишнината од ослободувањето на Баку.

Чавушоглу во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Ја славиме 10-годишнината од ослободувањето на Баку од страна на Кавкаската исламска армија и нашите азербејџански браќа. Да живее турско-азербејџанското братство.“

Министерот за надворешни работ Мевлут Чавушоглу својата порака со честитка ја сподели со фотографија со знамињата на Турција и Азербејџан.Слични вести