Во операциите во последната една недела се неутрализирани 54 терористи на ПКК

Турските вооружени сили (ТВС) во реализираните операции во периодот од 7 до 13 септември, за една недела, неутрализираа вкупно 54 терористи на ПКК од кои 19 внатре во земјата и 35 надвор преку границата, меѓу кои и еден од таканаречениот лидерски кадар

1049845
Во операциите во последната една недела се неутрализирани 54 терористи на ПКК

Во реализираните операции од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во последната една недела се неутрализирани 54 припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, меѓу кои еден и од таканаречениот лидерски кадар.

Турските вооружени сили (ТВС) ја продолжуваат со одлучност борбата против терористичките организации внатре во границите на земјата и надвор преку границата.

Во тие рамки во периодот од 7 до 13 септември непрекинато беа продолжени операциите кои што се реализираат во подрачјата на градовите Ширнак, Сиирт, Хаќќари, Дијарбакир и Мардин во земјата кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК се користат како места за постојано сместување и како маршрута за префрлување во земјата и преку границата во северниот дел на Ирак.

Во овие операции за една недела беа неутрализирани вкупно 54 терористи од кои 19 внатре во границите на земјата и 35 надвор преку границата, меѓу кои и еден од таканаречениот лидерски кадар на терористичката организација.

Освен тоа во операциите беа запленети и голем број парчиња автоматско оружје, една хаубица, 7 ракетни фрлачи РПГ и голема количина на експлозив кој што бил користен во подготвување на експлзивни направи од рачна изработка.Слични вести