Претседателот Ердоган утре ќе отпатува во посета на Азербејџан

Претседателот Ердоган утре во Азербејџан ќе учествува на церемониите што ќе се организираат по повод 100-годишнината од формирањето на Кавкаската исламска армија и ослободувањето на азербејџанскиот главен град Баку

1049742
Претседателот Ердоган утре ќе отпатува во посета на Азербејџан

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган утре ќе отпатува во посета на Азербејџан каде што ќе учествува на церемониите по повод 100-годишнината од ослободувањето на главниот град Баку на оваа братска земја.

Според објавеното соопштение од прес-центарот на претседателот, претседателот Ердоган утре ќе оствари официјална посета на Азербејџан каде што ќе учествува на церемониите што ќе се организираат по повод 100-годишнината од формирањето на Кавкаската исламска армија и ослободувањето на азербејџанскиот главен град Баку. 

На средбите и разговорите кои што ќе бидат оствареи во рамките на оваа посета се предвидува да бидат разгледани чекорите кои што би можеле да бидат фрлени за унапредување до уште повисоко ниво на стратешките односи и соработката со Азербејџан.Слични вести