Испратени нови воени возила, тешко оружје и командоски единици на границата со Сирија

Воениот конвој во кој се наоѓаа шлепери со хаубици и тенкови, како и командоски единици и воени возила помина од населеното место Хасса кај градот Хатај и под безбедносни мерки пристигна во населеното место Рејханли на сириската граница

1049923
Испратени нови воени возила, тешко оружје и командоски единици на границата со Сирија

Хаубиците, тенковите, командоските единици и воените возила кои беа испратени од страна на Турските вооружени сили (ТВС) како зајакнување на воените единици на границата со Сирија пристигнаа во населеното место Рајханли кај градот Хатај.

Воениот конвој во кој се наоѓаа шлепери натоварени со хаубици и тенкови, како и командоски единици и воени возила помина од населеното место Хасса кај градот Хатај и под безбедносни мерки пристигна во населеното место Рејханли. 

Воените возила потоа беа испратени на линијата на границата со Сирија кај Рејханли.

Како што се дознава воените возила кои напредуваат под безбедносни мерки продлжуваат да се испраќаат како зајанување за воените единици распоредени на сириската граница.Слични вести