Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својата француска колешка Парли

Двајцата министри за одбрана Хулуси Акар и Флоренс Парли во телефонскиот разговор разменија мислења во однос на низа прашања

1048544
Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својата француска колешка Парли

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со француската министерка за одбрана Флоренс Парли.

Телефонскиот разговор беше остварен на барање на француската страна.

Двајцата министери за одбрана Хулуси Акар и Флоренс Парли во телефонскиот разговор разменија мислења во однос на билатералните односи во сферата на одбраната и прашања посветени на регионални случувања, Либија, Сирија и борбата против тероризмот.Слични вести