Претседателот на Казахстан Нурсултан Назарбаев утре ќе допатува во официјална посета на Турција

Казахстанскиот претседател Нурсултан Назарбаев во рамките на својата официјална посета што ќе ја оствари утре на Турција ќе се состане со претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, а ќе оствари средба и со турските бизнисмени

1048169
Претседателот на Казахстан Нурсултан Назарбаев утре ќе допатува во официјална посета на Турција

Претседателот на Казахстан Нурсултан Назарбаев утре ќе допатува во официјална посета на Турција.

Во објавеното соопштение на интернет страницата на претседателот на Казахстан се истакнува дека Назарбаев во рамките на официјалната посета што ќе ја оствари на Турција ќе се состане со претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, а освен тоа ќе оствари средба и со турските бизнисмени.

Во соопштението се вели дека претседателот Нурсултан Назарбаев се планира да учествува и на третиот состанок на Советот за стратешка соработка на високо ниво помеѓу Казахстан и Турција.Слични вести